RCF evenementen kalender

Geen evenement in de kalender
ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

ZA 27 september     Vikingdag

Organisatie                 :    Yara

Soort rit                     :    TT

Afstand                      :     55/110 km

Vertrek                      :  10.00 uur cafe Cambrinus

Aantal leden TC Yara   :  15

Niet alleen de deelnemers, maar ook de weersomstandigheden waren zeer optimistisch tijdens de jaarlijkse Vikingdag. Om 09.45u verzamelden de deelnemers zich voor de ochtendrit van 54km in restaurant “De Vier Seizoenen” op Domein Puyenbroeck. Eddie belde druk over en weer (misschien vanwege de zenuwen), waar de wegkapitein bleef. Traditiegetrouw kwam die net voor tijd binnengewandeld en was op zoek naar de Luikse wafels voor de ochtendrit, maar deze werden nog niet gevonden. Na een snel bakje koffie werd er verzameld aan parking 1. Hier werden de instructies voor de rit middels een “toolboxje” kenbaar gemaakt. Hierbij werden er wat grappen gemaakt over het slecht onderhouden Belgische wegennet. Diegene die dat verdedigde werd na 4 kilometer meteen gestraft met een lekke band. Lekke bandDe ochtendrit liep als een lus naar het zuiden via Zaffelaere, Zeveneken, Oudenbos richting Laarne. In het mooie Prullenbos werd het anker uitgegooid bij een pittoresk bistrootje voor de koffie en kleine sanitaire stop. We mochten niet teveel tijd in de luie zetel zitten, want we lagen vanwege de bandenwissel wat achter op schema. De kopmannen hielden het tempo voor iedereen aanvaardbaar op een gemiddelde snelheid van zo’n 27 km/h. Via Destelbergen, Lochristi en Mendonk kwamen we om ongeveer 12.30u aan op het Domein en konden meteen aanschuiven voor de lunch.

Voor de middagrit werd er wederom een “toolboxje” gehouden aan parking 1 om 13.55u. Om stipt 14.00u ging deze van start en liep als een lus richting het oosten. De Luikse wafels waren terecht, dus was er voldoende proviand voor elke deelnemer. Langs de Moervaart, richting Stekene en Daknam kwamen we aan bij de tussenstop, waar we niet alleen met een consumptie op het terras, maar ook op de zon werden getrakteerd. Hier werd er nog even nagepraat over Eddie en Carla’s vakantie, want de bruine “schmink” op Eddie’s benen kwam los te zitten! Rudy bestelde nog een droge worst, maar de kastelein kwam aanzetten met een verse saucies.

RudyDit bleek later de mascotte van de dag ;-)

De rustige route, welke bosachtig en ook zeer mooi was, leidde ons langs Lokeren, via Doorslaar, Beervelde, Lochristi en Mendonk terug naar de start-/finishplaats. Hier ging ieder zijn eigen weg richting douche, BBQ of meteen naar huis. Ik denk dat de deelnemers deze dag veel genoten hebben, want er zijn veel complementen gemaakt en dat is toch een leuke opsteker! Leuke bijkomstigheid: Na afloop van de rit is gevraagd aan Silvy Vermue of ze erover na wilde denken om ook lid te worden van onze TC YARA. Onlangs heeft ze zich aangemeld. We hopen dat ze het goed naar haar zin zal hebben. Maarten, Carla en Eddie, bedankt voor jullie assistentie tijdens de ochtend- en middagrit!

Pim.

Pim weer bedankt voor je inzet. Ik denk niet dat er iemand in het bestuur is die een rit zo kan samenvatten ;-)


 

ZA 13 september     Opa de Koningtocht

Organisatie                 :    TC Axel

Soort rit                     :    VTT

Afstand                      :     60/90 km

Vertrek                      :  9.00 uur cafe Cambrinus

Aantal leden TC Yara   :  9

Zaterdag 13 september begon toch iets frisser dan er was voorspeld, iets nevelig maar toch goed weer om een mooi toertje te fietsen. Om 09:00 uur zijn we vanaf Cambrinus in Axel vertrokken met 9 man, 8 voor de 60 km en 1 voor de 90 km. De 90 km was door TC Axel opnieuw ingetekend en was in de plaats gekomen van de 125 km van de laatste jaren, ook de 60 km was iets aangepast.

Met Rudy en Stan als koprijders van de groep, zijn we eerst via Schapenbout terug naar Axel en vandaar naar de omgeving van Zuiddorpe en Koewacht gefietst. Bij Zuiddorpe is Bennie vd B. afgesplitst voor de 90 km.

Halverwege de tocht hebben we onder het genot van drankje naar keuze in Brasserie ’t Zand in Koewacht van de inspanningen tot dan toe wat kunnen relaxen. Bij vertrek daar ontmoetten we Bennie nog even, die had er dus flink de sporen in, want ons gemiddelde lag rond de 29,5 km/h (of was het nou toch 30,5 km/h Rudy/Stan??).

De rit ging vanaf ’t Zand via Nieuwe Molen richting Hulst en grofweg gezegd via ’t groot eiland weer terug naar Axel. Inmiddels was het zonnetje er lekker door aan het komen waardoor het heerlijk toeven was op de fiets. Eénmaal terug in Axel hebben we ons nog goed kunnen vermaken in Cambrinus onder het genot van een heerlijke ‘frisdrank’.

Wim.


 

ZO 7 september     Ride for the Roses

Organisatie                 :    Ride for the Roses

Soort rit                     :    VTT

Afstand                      :     105 km

Vertrek                      :  8.00 uur Busstation Westerscheldetunnel

Aantal leden TC Yara   :  17

Na verzamelen bij het busstation werd er in colonne richting Goes gereden. We hadden de parkeerinstructie gekregen om Route A te volgen. Dit bracht ons naar het gebied rond de meubelboulevard in Goes. We werden door parkeerregelaars naar de vrije plaatsen geleid. Goede organisatie. Na uitpakken van de fietsen + ravitaillering op weg naar de Zeelandhallen. Hier heerste al vroeg een gezellige drukte. Om ~ 09.00 naar het startvak, om “snel” te kunnen starten. Hier stonden Jan en Marga ons al op te wachten. Gedurende het uur tot de start van de 100 km om 10.00 uur stond het gehele parkeerterrein vol met fietsers .(~ 8000 personen hadden zich opgegeven voor deze afstand). Om 10.00 uur werd het officiële startschot gegeven door CvdK Han Polman. Dit was na het zingen door een zangeres van “The Rose” (Bette Midler). Op dat moment was de gehele mensenmassa doodstil, iedereen had zijn eigen gedachten m.b.t. vrienden/familie/kennissen die leden of geleden hebben aan deze vreselijke ziekte. (indrukwekkend!!) Er werd menig traantje weggepinkt.Na het lossen van het startschot startten eerste de prominenten/bedrijventeams en uiteindelijk wij. Bij een zacht zonnetje en praktisch geen wind ging het in een lekker tempo richting Middelburg. Er werd gereden over de normale wegen, alles was afgezet door politie en verkeersregelaars, dus dat schoot lekker op. In de dorpen, langs de wegen, op viaducten veel applaudisserende toeschouwers. In Lewedorp wist Prins Carnaval + geluidsinstallatie de meute in beweging te krijgen. (1 groot feest). Een lint van 8 km. fietsers ging via de N57 richting Noord-Beveland/Oosterscheldekering/Zierikzee. In Zierikzee werd er halt gehouden, omdat de laatste fietsers nog op de Oosterscheldekering stonden, terwijl de eerste moesten wachten voor de Zeelandbrug. Wachten op de kade van Zierikzee met een temp van 24DgrC is geen straf! O.a. werden de bidons gevuld door de toeschouwers. Na de gedwongen stop ging het volle bak over de Zeelandbrug, waar een aantal van ons zich toch nog wilden laten gelden. In Wolphaartsdijk stonden 3e echtgenotes ons aan te moedigen voor de laatste 15 km. Aangekomen in Goes na ontvangst van de traditionele rode roos is iedereen weer tevreden terug naar huis gegaan. Alfred en Henny zijn samen met de groep gestart, maar zijn halverwege op eigen tempo verder gegaan. Al met al door de zeer goede organisatie en het fantastische weer een prachtige dag.

Ab

 


 

ZO 17 augustus     Westerscheldetocht

Organisatie                 :    TC Hulst

Soort rit                     :    VTT

Afstand                      :     65 km

Vertrek                      :  8.30 uur Zwembad Hulst(zuid)

Aantal leden TC Yara   :  7

Ook nu waren de weersvooruitzichten niet echt goed. Regen en wind waren waarschijnlijk voor een aantal leden de reden om niet zo vroeg uit bed te komen. Maar toch waren er weer 7 bikkels die aan de start verschenen. Met een stevige zuidwesten wind zijn we vertrokken richting Absdale. Met Pim en Eddie op kop werd er toch nog een redelijk tempo ingezet. Een stuk door de polders achter Absdale en zo weer terug naar de Langeweg tot aan de Zwartenhoek. Dit stuk was al behoorlijk met de wind op de kop. Vanaf de Zwartenhoek richting Schapenbout. En ja hoor een verse kopman, Davy nam de kop over en samen met Pim lieten ze zich vooruitblazen door de zuidwesten wind. Zo ging dat in een lekker tempo door tot op de Griete waar er een tussenstop was ingepland. Piet sloot zich nu ook aan bij de groep, hij had het eerste stuk alleen gereden maar wou ook wel eens met de groep meerijden. Na een korte onderbreking weer op de fiets en buitendijks richting Campen. Nu weer met Pim en Eddie op kop. Het was met de wind op de kop dus weinig liefhebbers ;-). Over de Campensedijk richting Zaamslagveer. Daar de weg over en richting 't ailand. Net door de bocht van de Sasdijk waren de kopmannen even mis met de route en werd de kop overgenomen door Renè en Stan. Was het per ongeluk of ingepland ;-) Zo nog wat heen en weer op 't ailand richting Terhole en tenslotte naar Hulst-Noord. Weeral richting Reynaertland alwaar er voor ons een stapel boterhammen met ast en kaas klaar stonden. Met een mooi gemiddelde van 28,5 km/u hebben we deze tocht toch goed gereden. En ook belangrijk om te vermelden geen valpartijen en geen lekke banden. Daar nog even de tocht doorgenomen en zo is ieder weer, met een goed gevoel, terug naar huis gereden. Op zich een mooie tocht maar toch wel aan vernieuwing toe. Maar een zeer goed georganiseerde tussenstop met bananen en op het einde dus met boterhammen met kaas en ast. Jammer dat er niet meer leden op af zijn gekomen.

Eddie.


 

ZA 28 juni             Axel-Geraardsbergen-Hulst

Organisatie                 :  TC Yara

Soort rit                     :  Toertocht

Afstand                      :  170 km

Vertrek                      :  8.00 uur Hofplein Axel

Aantal leden TC Yara   :  11 

De weersvooruitzichten waren in eerste instantie niet echt goed maar het viel toch nog mee, weinig wind uit het zuiden wel wat regen maar ja we zijn geen watjes.

Voor deze tocht hadden zich 2 dames, Carla en Edith, en 8 mannen aangemeld. Uiteraard waren Alfred en Johnny ook van de partij in de volgauto. Johnny had al info gevraagd bij het VVV van Geraardsbergen en de muur zou voor ons klaar staan. Pim had de omgeving vorige week al verkend en had een kleine omleiding voorbereid vanwege diverse weg werkzaamheden. Johnny had heel Axel leeg gehaald om de hongerige magen op tijd te vullen. Zo had hij Extran, water, muesli repen, suikerwafels en niet te vergeten de perdelippen ingeslagen. De ploeg uit Hulst 6 man sterk, nou eigenlijk 4 man en 2 dames, kwamen als laatste aan in Axel. Maar het was zeker de moeite waard om te wachten op de Hulsterse afgevaardigden. Na een korte kennismaking en een beetje bijpraten zijn we vol goede moed vertrokken richting Wachtebeke. Met Pim en Maarten op kop reden we met een lekker tempo door de Axelse polders richting de Lange Lede. Langs de Lange Lede en het Domein Puyenbroeck richting Wetteren waar Anne Marie ons op stond te wachten. Na een tiental aktie foto’s van de groep zijn we doorgereden richting Sint Lievens-Houtem. In Oordegem waren er wat kaleseien en vals plat waar er al een paar van opkeken maar toch ging ieder vrij ontspannen naar boven. Daar was onze eerst stop ingepland. Op het terras hebben we daar de perdelippen goed laten smaken met een dorstlesser. Direct na deze korte stop kregen we gelijk een paar stukken vals plat voor onze wielen waardoor de benen even getest konden worden. Nu richting Herzele waar het bijna constant vals plat was. Vanaf daar hebben we over een oud spoor gereden richting Sint-Lievens-Esse. Richting de Dender waar de route wat aangepast was. In plaats van langs de Dender reden we nu richting de Onkerzelestraat waar het toch al flink omhoog ging. De verschillen werden gemaakt maar boven werd er op ieder netjes gewacht. Zo naar de Zonnebloemstraat waar onze Pim het spoor even bijster was. Vorige week heb ik hier ook gefietst en nu weet ik het niet meer zei hij. Geert nam het kopwerk even later over reed terug naar de het ronde punt en zo naar de Weverijstraat op het einde links af en we zaten op de beklimming van Denderstraat en de Abdijstraat. Geert liet zich wat afzakken en Eddie ging ervandoor. Met veel betere benen dan vorige week snelde hij naar de muur met Pim in zijn wiel. Op een gegeven moment vond Pim het wel goed en fietste fluitend voorbij. Op de muur werden weer de verschillen gemaakt maar ieder kwam in gepaste vermoeidheid boven aan. Met ook nog de Kapelmuur even mee te nemen kwamen we in onderstaande volgorde aan. (ik hoop dat het klopt)

 1. Pim
 2. Eddie
 3. Maarten
 4. Geert
 5. Edith
 6. Wim
 7. Rudy
 8. Benny (hij had Carla eerst wat aanwijzingen gegeven )
 9. Carla
 10. Theo

Johnny stond op de camerapositie gereed om van ieder een foto te nemen. De bestrating is nu zo aangepast dat er eigenlijk geen auto’s meer op de muur kunnen.Voor de groepsfoto was de Yara vlag noodzakelijk dus reed Eddie er even om en reed nogmaals op de Kapelmuur. Ieder op de foto voor de kapel en weer rustig verder naar onze bezemwagen. Na een korte pauze richting de Bosberg. Op zich een mooie afdaling en toch een behoorlijke aanloop naar de Bosberg. Ook hier was Pim weer heer en meester en teste hij nog even zijn benen door op de grote plaat naar boven te rijden. De Volgauto moest zich haasten om op tijd boven te zijn. Ze hadden Geert nog even bijgestaan toen zijn ketting eraf ging. Maar Geert, als een volmaakt wielrenner, had de klus zelf al geklaard. Pim ging als extra uitdaging nog een keertje naar beneden op voor de 2e keer de Bosberg te bedwingen. De aankomst op de Bosberg was als volgt.

 1. Pim
 2. Eddie
 3. Maarten
 4. Benny
 5. Edith
 6. Rudy
 7. Wim
 8. Theo
 9. Carla
 10. Geert (hij had zijn ketting terug op zijn fiets moeten leggen)

Theo was zo trots op zichzelf dat hij deze klim zo goed gedaan had. Volgend jaar moet dat op de muur ook lukken zei hij.

DSC00135

Na ook hier alles op de gevoelige plaat gezet te hebben zijn we richting Zandbergen vertrokken. Onderweg was er nog een wegpiraat die onze groep bijna in 2en reed, en dit terwijl wij toch netjes met zijn 2en naar elkaar reden. Eigenlijk een Belg onwaardig. We hadden nu een behoorlijk stuk bergaf waardoor er toch een behoorlijke snelheid werd gehaald. Toen sloeg het noodlot toe voor Theo. Met een snelheid van ruim 45 km/u ging hij over de kop en belande op het wegdek. Hij gaf gelijk aan dat het wel serieus was en dat een ambulance noodzakelijk was. Erg jammer want tot nu toe was het een prachtige dag. Dit was een enorme domper op iets wat een mooi evenement leek te worden waar ieder tevreden over was. Nadat Theo per ambulance naar het ziekenhuis in Geraardsbergen is vertrokken zijn we dan toch maar door gereden richting Zandbergen. Ieder was toch wel wat aangeslagen door de valpartij van Theo wat ook het gesprek van de tocht werd. We zaten toen op ongeveer 85 km. Maar ja we moesten verder. Met Pim en Eddie op de kop en met de grootste voorzichtigheid, eigenlijk net als op het eerste stuk, zijn we na de stop in Zandbergen langs de Dender richting Ninove gereden. Dan richting Aalst waar weer wat werken waren aan de weg. We hebben daardoor een heel stuk lang de provinciale weg moeten rijden. De wegomlegging was goed aangegeven, zo kwamen we gewoon weer terug aan de Dender. Het laatste stuk langs de Dender richting Dendermonde ging eigenlijk vanzelf. In Dendermonde aangekomen zaten Ko en Alfred ons al op te wachten op het terras. Ko kwam ons ophalen want na zijn trainingskamp was hij nog niet in staat om de hele tocht mee te rijden ;-). Johnny was meegereden met de ambulance. Direct contact gezocht met Johnny hoe de situatie ervoor stond. Ze waren nog wat onderzoeken aan het doen maar er was wel wat gebroken, ribben en sleutelbeen. Alfred is vanaf Dendermonde met Carla naar het ziekenhuis gereden om de situatie te bekijken en ook om Johnny op te halen. Het begon toen behoorlijk te regenen, dus waren we verplicht om te schuilen en de verdere fietstocht even uit te stellen. Zodra het bijna over was zijn we weer vertrokken voor de laatste 30km. Door een mooie omgeving, goede weg en droog weer zijn we zo richting Hulst gereden waar we in het Ouwe Spoor verwacht werden voor de afterparty. De meeste hadden er nu zo`n 165 km opzitten. Ook nu direct bellen naar Johnny hoe de laatste stand van zaken was. Alfred en Carla waren ook al in het ziekenhuis en Carla en Johnny waren al bij Theo geweest en hadden de stand van zaken doorgenomen. Theo zijn vrouw en zoon waren ook in het ziekenhuis aangekomen waarna ons 3-tal de reis richting Hulst gingen maken. Het gesprek binnen de groep was uiteraard de valpartij van Theo maar toch ook wel een beetje dat het toch, op de valpartij na, een mooie tocht was waar we allemaal naar uitgekeken hadden. Een enorme domper op deze tocht was de valpartij. We moeten kijken of we hiervan kunnen/moeten leren. We wensen Theo heel veel beterschap en hopen dat hij geen nadelige gevolgen overhoud aan zijn verwondingen. We hopen hem toch nog in ons midden te kunnen begroeten als actief lid van TC Yara. De afterparty duurde voor sommige wat langer dan gepland want het begon weer behoorlijk te regenen. Gelukkig is ieder veilig thuis gekomen en was ieder het erover eens. Volgend jaar weer maar dan zonder valpartijen. 

Eddie


 

 

ZA 21 juni              Spie Belgium Classic

Organisatie                 :    Spie Cycling team

Soort rit                     :    VTT

Afstand                      :     90 km

Vertrek                      :  8.00 uur parking grens Zelzate

Aantal leden TC Yara   :  7

 

Deze rit ontpopt zich om als vaste rit op onze kalender te worden. En terecht, alle faciliteiten in- en rondom deze tocht van 90 km waren uitstekend geregeld. Vanaf grensovergang Zelzate-Oost om stipt 08.00u volgens afspraak, met zijn zevenen vertrokken met de auto richting Oudenaarde, de stad van het fietswalhalla van de Vlaamse Ardennen, vanwaar de mooiste hellingen getrotseerd kunnen worden. Onderweg in de buurt van Gent kwam Rudy naast ons rijden, draaide zijn raampje open en riep met het schaamrood op de kaken naar ons dat hij zijn fietsspullen vergeten was en draaide met Stan als chauffeur de kortste weg terug naar Axel om deze op te halen. Ondertussen is de rest op zijn gemak verder gereden en had zich geprepareerd voor de start. Nadat wij op een terrasje in de zon bijna in slaap gevallen waren in het heerlijke ochtendzonnetje, draaiden Rudy en Stan bij de inkom hun trapperbolide voor de dranghekken om zich ook in te schrijven. Binnen 3 minuten zaten we allen op de fiets, want na een uurtje luieren in de zon hadden we er toch echt zin in. Een goed gepijlde route bracht ons richting de eerste klim, de Rotse Dikkelvenne, waar de beentjes voor het eerst aan de bak konden. Met speels gemak werd deze klim naar boven gereden door iedereen. Rudy had blijkbaar iets teveel adrenaline in de benen, waarschijnlijk door de schaamte vanwege zijn vergeten spullen. Hij bleef verassend goed in mijn wiel. “Doseren is het toverwoord, Rudy.” “ Ja, ….. ik ben aan het doseren”. Het fietsen door de Zwalmstreek geeft prachtige rustgevende vergezichten van bossen en landerijen die op je netvlies gebrand blijven. Volgende klim in het heuvelige landschap was de Taaienberg die zijn naam eer aan doet. Over de kasseien stuiterden we naar boven. Enkelen vonden het slimmer om over het mollengootje naar boven te rijden, maar dan moest je goede stuurmanskwaliteiten hebben, want de straatkant lag zeker 5 cm hoger. Iemand wilde even met een Peter Sagan-sprongetje op de kasseien komen, maar lag meteen op de kasseien. Geen schade, want hij stond toch bijna stil…., verder rijden. Onderaan de Fontaineweg/Spichtenberg liep de ketting van Carla’s fiets af. Als een volwaardig mechanieker legde ze deze in een handomdraai goed en klom op souplesse naar boven, op-en-over Eddie, die er zo van schrok dat hij moeite had om er bij te blijven. Bovenaan stond een monteurswagen van SPIE die de ketting en voorderailleur van Maarten aan het afstellen was. Carla maakte van de gelegenheid gebruik om even in de luxe zetel van de monteurswagen te zitten. Volgende klim was de Fiertelmeers, waar Stan zijn stempel drukte en zeer goed naar boven ging, ondanks zijn liesproblemen. Hij pakte deze rit toch maar even mee voor zijn ziekenhuisopname vanwege de lies. Bovenaan iedere klim werd er uiteraard op iedereen gewacht. Vooraleer we bij de Paterberg aankwamen werden eerst nog de Scherpenberg en Riekestraat veroverd, waarbij het “doseren” sterk naar voren kwam. Maarten had die boodschap zeer goed begrepen en verraste zichzelf en vele anderen door zijn klimmerskwaliteiten. Noemenswaardig was het onderdeel “ketting”. Bij Carla, Jan en Maarten gaven de ketting wat problemen. In de afdaling naar de Paterberg werd Rudy ingeseind dat hij deze keer op tijd moest schakelen, naar het kleinste van zijn molentje. Op karakter reed hij naar boven en nam zichzelf voor om niet af te stappen. En jawel, hij kwam fietsend boven. Met een supergrijns op zijn bakkes draaide hij boven links het fietspad op om met een oergeluid kenbaar te maken dat zelfs de Paterberg van hem verloren had. Jan en Carla waren net iets te laat met schakelen en stonden meteen stil. In de herkansing ging het veel beter. Jan maakte een prachtige inhaalrace en sloot netjes (op zijn 25-er! want hij kon niet kleiner) bij Stan aan. Jan rijdt ook altijd en overal sterk! Souplesse is niet zijn ding. “Gewoon op de macht.” Het was nog wachten op Maarten, Eddie en Carla. Maarten zijn ketting was op de klim gebroken, dus hij moest wel te voet naar boven. Eddie stapte af en boog zich over zijn fiets. Was hij zijn contactlenzen verloren? Boven op de Paterberg werd Maarten zijn ketting gerepareerd door Stan, die hiervoor zijn chirurgenhandschoentjes tevoorschijn toverde. Met een kettingponsje werd de ketting een schakeltje ingekort en iedereen kon weer verder. Beneden aan de afdaling van de Paterberg was de derde bevoorrading. De laatste 17 km werden door de Scheldevallei gereden tot de finish in Oudenaarde. Hier werden we blij verrast met een VIP behandeling die 1 van onze bestuursleden had geregeld. Na ons goed voorzien te hebben en veel gelachen, zijn we huiswaarts gekeerd.2014-06-21 15.47.12

Stan had iets minder geluk, doordat het in zijn rug schoot bij terugkomst bij zijn auto. Dat kon er nog wel bovenop bij zijn lies. Beterschap Stan! Toch een zeer geslaagde fietsdag voor TC YARA. Complementen aan de organisatie van SPIE.

Pim

Er zal zeker nog wat meer foto materiaal van deze mooie rit beschikbaar worden gesteld ;-)

 


 

ZO 8 juni             Jan Bogaert Classic

Organisatie                 :  V.W.B.

Soort rit                     :  V.T.T.

Afstand                      :  125 km

Vertrek                      :  8.30 uur Hofplein Axel

Aantal leden TC Yara   :  5

 

Op deze natte 1e Pinksterdag, het regende zowel in Hulst als in Sas van Gent, zijn we toch met 5 bikkels aan deze tocht begonnen. Werner stond voor de brug dus konden we rustig aan doen. We hebben de route opgepikt op de Blijpolderseweg tussen Axel en Zuiddorpe. In de Canisvlietweg begon het toch behoorlijk door te regenen en als je dan richting Heikant gaat geeft het je het idee om maar huiswaarts te rijden. Echter we waren Overslag goed en wel gepasseerd en het minderde wat en tenslotte was het helemaal over met regenen. Via de Papdijk naar Koewacht, Heistraat en dan over de E34, is weer eens iets anders dan er onderdoor. Dan kriskras richting Belsele. Daar kregen we nog wat kaleseien voor geschoteld. Gelukkig was ook hier een gootje waarop het een stuk gemakkelijker fietste al was het wel enorm smal. Zo nog wat terrasje voorbij gereden en naar Temse waar de eigenlijke start was. We hebben ons hier in- en gelijk uitgeschreven. Na een glaasje cola zijn we weer vol goede moed vertrokken. Richting Waasmunster waar we toch wat vals plat voorgeschoteld kregen. Maar voor onze kopman Pim was dat geen probleem hij sleurde de groep mee. Wat wel opviel was dat onze groep steeds groter werd. Er werd dankbaar gebruik gemaakt van het kopwerk van onze groep en er sloten diverse fietsers aan. Zo verder richting Lokeren en verder naar Wachtebeke. In Wachtebeke hebben we ons enigsinds opgeofferd en hebben we even plaats genomen op een heerlijk terras. Lekker in ut zonneke met een glaasje Ice-tea ;-) Het viel niet mee maar we zijn tenslotte toch weer vertrokken richting Overslag. Werner rook zijn stal pakte de kortste weg richting Sas van Gent. Wij, Pim, Mark, Eddie en Carla, hebben de route nog tot de Schoolstraat gevolgd en dan heeft ieder zijn weg gezocht naar huis. Pim had geluk want die hebben we bijna thuis afgezet. Al met al een mooie rit. Jammer van de regen in het begin maar het werd tenslotte toch nog mooi weer. Totaal kwamen we op een totaal van 130km wat we met een gemiddelde van 29 km/u hebben gereden. Ieder heeft zijn deel kopwerk gedaan al hebben we Werner wel wat gespaard want hij had zaterdag al als VIP een fietstocht door de Westerscheldetunnel gereden.

 

Eddie


 

ZA 24 mei              Rondje Zeeland (Ko Koekkoek Classic)

 

Organisatie                 :    TC Yara

 

Soort rit                     :    Clubrit

 

Afstand                      :     105 km

 

Vertrek                      :  9.00 uur Busstation Terneuzen

 

Aantal leden TC Yara   :  10

 

Weersverwachting vanuit het zuiden wegtrekkende regen, maar ondanks deze vooruitzichten waren we toch met 9 mannen en 1 dame bij het busstation in Terneuzen waar het verzamelen was voor de tocht. Na aankomst van de wegkapitein, ‘t was natuurlijk weer de lesten, zijn we naar Lewedurp gereden. Het vertrekpunt van de rit daar aangekomen fietsen geprepareerd en niet te vergeten onszelf want we werden onthaald met een bolus en koffie :) goed geregeld door Ko. Vertrokken met wat spetters, nog niet van het zweet, langs de zuidzijde van het Veerse meer richting Goes ergens halverwege links af bij Noord Beveland over de sluisjes en via de Zeelandbrug met windkracht 7 in de rug met een tempo‘tje van 34 in ’t uur naar Zierikzee ja da waren we natuurlijk vee te vroeg ons stamcafé De Gekroonde Suikerbiet moest zijn deur nog open doen maar toen ie ons zag was da zo voo mekare dus inwendige mens gevoed en verder langs de buitenzijde van de zeedijk richting het noorden met af en toe wat zijwind vervolgens de rijksweg overgestoken en nog eens de rijksweg overgestoken richting de Plompe Toren de noordzijde van de Oosterschelde maar wegonderbreking eerst nog geprobeerd maar zelfs wij konden er niet door dus terug via omleiding naar Burg-Sluis en vandaar weer op de vaste route naar de stormvloedkering en amai wind recht op kop dus in de waaier ma da waaiden der 1 uit da kwam omdat er steeds meer door ons gepasseerde wielertoeristen bij ons hun karretje aanpikten. Toen de wegkapitein zijn kornuit miste werd er gestopt enkelen reden terug om hun medefietser op te halen en uit de wind te zetten dus daarna in strak tempo over het tweede gedeelte van de stormvloedkering op het eind links af naar Kamperland en juist voor Kamperland rechts af naar de Schotsman en de noordzijde van het Veerse meer vandaar via de buitenzijde van de duinen richting Vrouwenpolder en dan door het tunneltje langs de zuidzijde van het Veerse meer naar Veere waar het gebruikelijke appelgebak werd genuttigd op terras in de zon. Van Veere over de sluisjes naar Oranjeplaat en dan naar Vliegveld midden Zeeland en zo weer terug naar Lewedorp waar we net op tijd terug waren om de professionals aan het werk te zien fiets ingepakt en op terras met een versnapering nog even de rit geëvalueerd. :) Een mooie tocht van 105 km die we met een gemiddelde van 28 km/u hebben gereden. Geen lekke banden geen valpartijen windje in de rug was lekker windje tegen viel tegen ma al mee al mooie tocht en we hebben beloofd dat we het volgend jaar terug kom’n.

 

Ko


 

ZA 17 mei              Diekentocht

Organisatie                 :    TC Axel

Soort rit                     :    VTT

Afstand                      :     70 km

Vertrek                      :  8.30 uur cafe Cambrinus

Aantal leden TC Yara   :  10

 

Om half 9 zijn we onder zeer goede en aangename weersomstandigheden vertrokken vanaf Cambrinus in Axel voor de 70km-tocht. We reden in een groepje van 8 man, Alfred B. en Willy de Z. waren al vertrokken, want die wilden het wat rustiger aan doen.De kopmannen van deze dag, Ko en René, hadden er flink de sokken in, we reden ongeveer 29 km/h gemiddeld maar het was goed te doen. De route liep grofweg gezegd via de brug van Sas van Gent, over de Belgische grens via Biervliet naar Driewegen. Op dit stuk passeerden we Alfred en Willy nog en hebben gezamenlijk bij ‘Lippens’ in Driewegen wat verfrissing en wat rust genomen. Vanaf Driewegen zijn we door de polders ten noorden van de N61, via Braakman-Noord, Hoek en brug van Sluiskil weer richting Axel gereden. Je kan je wel voorstellen dat dit genieten was; Zeeuwse polder en schitterend weer. Onderweg ook geen technische problemen gehad, dat is ook altijd wel prettig. Alleen de splitsingen van de verschillende routes waren niet al te duidelijk en op tijd aangegeven, hierdoor hebben we een paar keer in de remmen moeten knijpen en terug moeten draaien, maar dat is allemaal goed verlopen door accuraat en op de goede manier te reageren, klasse mannen! Uiteraard hebben we op al het goede met elkaar geproost op het terras bij Cambrinus.

Wim.


 

ZO 11 mei              Kloostersewind tocht

Organisatie                 :    TC Kloosterzande

Soort rit                     :    VTT

Afstand                      :     75 km

Vertrek                      :  9.00 uur cafe de Kastanje

Aantal leden TC Yara   :  9

 

De Kloostersewindtocht doet zijn naam meestal eer aan. Ook deze keer. 9 bikkels van onze TC YARA meldden zich aan voor de rit vanaf café De Kastanje te Kloosterzande. Het deelnemersaantal viel wat tegen, wellicht vanwege het ontbijt op bed met moederdag! We besloten om de 75 km te rijden. Na wat grappen over het beruchte vluchtheuveltje van Theo, welke nog steeds scheef stond, zijn we om 09.00 uur uit ‘t durp van Hontenisse vertrokken via diverse polderwegen richting de zeedijk. Hier liep de route buitendijks verder, alwaar een stevige 7 Beaufort tegenwind overwonnen moest worden. Het strakke tempo en souplesse-rijden veranderde in “harken” om enigszins nog vooruit te komen. Na een paar kilometer konden we de zeedijk terug over en ging het aanmerkelijk vlotter. De windmolens die we tegenkwamen draaiden tegen 100 in ’t uur. De tegen- en zijwind bleef aanhouden langs Reuzenhoek, Zaamslag, Magrette, de muur van Schapenbout, langs Tractaatweg tot in Zuiddorpe waar de beentjes even rust kregen en koffie of fris genuttigd werd. TC Kloosterzaande deelde daar ook Luikse wafels en bananen uit. Prima geregeld. Theo en Adri gaven aan van daaruit rechtstreeks naar Terneuzen terug te keren, want de Yara had hen weer nodig in de middagdienst. Ze werden uitgezwaaid met de mededeling dat ze nu maar 1 punt kregen, waarop er weer veel gelachen werd. Vanaf nu hadden we de wind weer in de rug, maar het leek erop of de wind wat ging liggen (of we waren misschien wat vermoeid). Langs Nieuwe Molen en Absdale leidde de route ons ten noordwesten van “Ulst”, langs het Kwaadstraatje (nooit van gehoord, maar we leren elke dag wat!) richting Roverberg. Hierna konden we het mooie plaatje rond De Vogel bewonderen en met een omweg langs Kuitaart en Kruisdorp terug naar café De Kastanje, waar het nog gezelliger werd toen TC Yara binnenkwam om het vochtgehalte aan te vullen. Een goed uitgepijlde-, enigszins natte-, maar vooral tochtige rit. Complementen voor de organisatie van TC Kloosterzande.

Pim


 

ZA 3 mei              Rudy Dhaenens Classic

Organisatie                 :    WTC  ter Beke

Soort rit                     :    VTT

Afstand                      :     110 km

Vertrek                      :  8.00 uur parking grens Zelzate

Aantal leden TC Yara   :  10

 

Een frisse, maar droge lentedag was ons ten deel tijdens de Rudy Dhaenens Classic 2014. Hieraan had TC YARA nog niet eerder deelgenomen, maar vanwege het sportieve karakter toch op de kalender gezet. Met 8 heren en 2 dames zijn we keurig volgens schema vertrokken vanaf grensovergang Zelzate-Oost. De rit startte vanuit het plaatsje Merendree, even ten noord-westen van Gent. Hiervoor was eigenlijk geen navigatie nodig ………………. Of toch wel ?? Er was parkeergelegenheid genoeg en we stonden een paar honderd meter van start-/finish locatie. Na de bidons in de houders te hebben geplaatst en de rugzakjes vol gestoken te hebben met proviant, werd er ingeschreven door onze penningmeester. We moesten de groen geschilderde pijlen op de weg volgen voor de 110 km. Wegcaptain Ko en onze aanvoerder Rudy namen de koppositie in en hielden de renners uit de wind. Onze captain liet al doorschemeren dat het hem wel wat inspanning kostte met het klimwerk. Hij had het nog niet gezegd of de eerste echte helling was een feit. De Molenberg moest bedwongen worden, maar deze keer langs de geasfalteerde weg aan de zijkant en was daardoor niet zo lastig als de beruchte kasseien. De tweede klim was de Kauwberg en dit was wel een kuitenbijtertje hoor! Toch kwam iedereen op karakter boven. Na de 1e ravitaillage reden we door het prachtige heuvellandschap in de Zwalm waar een redelijk lange afdaling was. Tijdens de afdaling maakte het parcours een plotse afslag naar links, welke niet duidelijk was aangegeven. Onze aanvoerder ging in de ankers en kon de bocht nog net aansnijden, maar van achter uit kwam Werner nog aansnellen en genoot nog van de afdaling. Dat duurde niet lang, want hij kreeg dit niet meer aangeremd en reed de aanvoerder in het voorwiel, waarna hij een salto met dubbele schroef maakte, waarvoor ze in circus Boltini bewondering zouden hebben. Gelukkig niks gebroken, maar dit was toch wel een smet op de tot dan toe mooie en leuke rit. Rudy wilde aanvankelijk nog verder, maar het voorwiel liet hem in de steek. Er zat een enorme slag in en hij probeerde deze nog uit alle macht rond een verkeersbord terug in shape te buigen.Rudy tijdens de RDC “Vergeet het maar aanvoerder!” werd er gezegd. Na de organisatie op de hoogte te hebben gebracht zijn Werner en Rudy afgehaald. Met z’n achten hebben we de tocht veilig verder uitgereden. De klim “Korsele” stond nog op het programma en die is door iedereen bedwongen. Door de een wat meer harkend als de ander. Nieuwkomer Edith was in haar nopjes had er zichtbaar plezier in. Zij reed met een souplesse waar Chris Froome jaloers van zou worden. Tegen het einde van de rit liet de dappere Carla nog effe zien wat ze in huis had en reed tegen het viaduct op alles eraf. Zo …….. in de pocket. Na afloop hebben we in de kantine van de plaatselijke voetbalvereniging nog wat gedronken en gelachen en zijn daarna terug huiswaarts gekeerd.

Pim.

 


 

ZO 20 april              Yara tocht

Organisatie                 :    TC Yara

Soort rit                     :    VTT

Afstand                      :     60 km

Vertrek                      :  9.00 uur Cambrinus Axel

Aantal leden TC Yara   :  20

 

Pim en Edith hebben de inschrijving onder hun hoede genomen. Net of het dagelijkse kost was ging Pim om met de scanner om alle toerfietskaarten in te scannen, het leek wel een cassiere ;-) In het begin was het zo druk dat ze niet eens de kans kregen om de spandoeken en vlaggen op te hangen. Dit werd dan ook door Ko, de Crombeentjes en Jon netjes verzorgd. Om iets over 9 uur vertrokken voor onze Yara tocht. Ko en Ricardo hadden er zin in en zetten gelijk een lekker tempo in. In het 2e wiel hebben de 2 Willy's plaats genomen en die zaten dan ook in een zetel. Eddie en Carla sluiten de groep en houden iedereen in de gaten. We reden eerst richting Schapenbout vanwaar we een mooi zicht kregen op de stoompluimen van Yara. Er zat een redelijke Noord Oosten wind wat goed uitkwam voor deze tocht. Bijna alleen maar mee wind. Vervolgens richting de kassen. Dan richting het kanaal waar we onderweg op de Gemeenschappelijkeweg nog getracteerd werden op een stuk, 69 meter, onverhard. Gelukkig met dit weer goed te doen. Langs het kanaal richting Zelzate. Zo verder door de polders richting Koewacht waar we een korte tussenstop hebben ingelast. De koffieleuten onder ons hadden geluk want de koffie werd geserveerd met borreltje en slagroom. Al durfde niet iedereen het aan ;-) Daarna weer op de fiets gestapt en richting het Riet gereden waar we een mooi zicht kregen op de bomenpartijen met de verschillende groene bladeren. Dan richting Heikant en vervolgens richting Absdale waar onze kopmannen een kleine afwijking op de route pakten en het fietspad meden. Over ut ailand en via de Liniedijk weer naar Axel. Ter hoogte van de 2e verkorting had er een grapjas een "piele" verzet die stuurde ons linksaf terwijl we eigenlijk rechtdoor moesten. Ko en Eddie hebben de "piele" terug de juiste kant opgezet en zijn vervolgens met een snelheid van boven de 40 km/u naar Cambrinus gereden. We hadden als groep een mooi gemiddelde van 28.1 km/u. Bij Cambrinus hebben we de tocht nog effe doorgenomen en over 1 ding waren we het wel eens de tocht was heel goed gepield. Complimenten aan Wim en, zeker aan, Alfred voor het uitzetten. Alfred heeft op de route ook de linten aangebracht en de route 's ochtends gecontroleerd. 's ochtends heeft hij zich ook nog kunnen uitleven met de groene spuitbus om de putten in het Belgische wegdek te markeren. Na dit alles hebben Ko en Alfred vervolgens alle pielen weggehaald. Ondanks dat het 1e Paasdag was hebben we toch een honderdtal fietsliefhebbers op bezoek gehad. op naar volgend jaar.

Eddie.

  


  

ZA 12 april              Rit van de Gouverneur

                                  (Klassieker van het Goede Doel)

Organisatie                 :    TC De Leierenners

Soort rit                     :    VTT

Afstand                      :     105 km

Vertrek                      :   7.30 uur parking grens Zelzate

Aantal leden TC Yara   :  12

 

Om iets over half 8 vanaf grensovergang Tractaatweg aan Zelzate met 11 man en 1 dame vertrokken richting Zulte. Hoe dichter we bij het fiets walhalla kwamen, des te kleiner werd het wereldje, vanwege de dichte mist. Eenmaal in Zulte aangekomen was er volop parkeergelegenheid voor dit toch wel grote evenement. Deze keer geen auto’s weggesleept of parkeerboetes. Nog ietwat onwennig en twijfelend over het aantal kledingstukken dat wel of niet aangetrokken moest worden arriveerden we bij de startplaats, alwaar de inschrijving zeer vlotjes verliep. Theo gaf aan er zin in te hebben en werd gefeliciteerd met zijn Abraham. De rit van de Gouverneur was goed gepijld en de Gouverneur die deze rit heeft bedacht moet een bloedhekel aan kasseien gehad hebben, want we kregen hooguit 500 meter van deze Vlaamse dondersteentjes voor de kiezen. Slechts 8 klimmetjes vielen ons ten deel bij de 105 km lange rit en de eerste kwam al vrij snel aan bod. Diegenen die nog geen hoogtemeters hadden gemaakt konden bij de Kruishoutemberg de beentjes testen en kwamen er al snel achter welke spieren dit jaar nog niet veel aangesproken waren. Na het 3e klimmetje stonden de klimgeitjes, waaronder een verrassend- en ijzersterke nieuwkomer Patrick, de rest op te wachten aan een kasseien opritje van Zandstraat 16 bovenop de Hotondberg. Deze locatie zal bij onze aanvoerder gemengde gevoelens oproepen, daar hij dit opritje elegant opdraaide om vervolgens uit stilstand plechtig tegen de kasseien te kwakken. Dit omdat hij niet op tijd uit de pedalen kon komen. Hij liet niets aan het toeval over en stond razendsnel met een grijns op zijn gezicht terug recht, alsof dit erbij hoorde. Overigens moet ik wel vermelden dat onze aanvoerder zich steeds meer manifesteert als klimgeit van de verlading. Klasse! Het zonnetje kwam er eindelijk door gebrand. De windblockers en jasjes werden al snel uitgedaan. De klim van de Kortekeer was voor “Rocky”, alias Kees van Baal een ware kwelling. Zijn achterderailleur liet hem in de steek en zijn ketting draaide op miraculeuze wijze tussen cassette en spaken. Al lopend naar boven met de fiets in zijn nek trof ik hem aan. Aangezien wij van TC YARA zijn en niet van de YARA runners, heb ik hem wat geholpen de fiets weer berijdbaar te maken en zijn we vlot weer terug bij de groep aangesloten die boven stond te wachten. Zoals hij mopperde over het klimmen en zijn met kettingvet besmeurde handen, zo genoot hij zichtbaar van het afdalen. Even later werd hij ook nog eens getrakteerd op een lekke band met nog zwartere handen tot gevolg. Over pech gesproken: Werner zal de volgende keer waarschijnlijk met een nieuwe bike aantreden aangezien het frisse eraf was tegen het einde van de rit. Niet zozeer vanwege het fietsen, maar van het tussentijdse onderhoud aan zijn hybride. De crank liet te wensen over doordat de borgbout loskwam. Alsof hij er op voorbereid was toverde hij het benodigde gereedschap uit de hoge hoed en zette hij de steeds loskomende borgbout weer vast. Op ongeveer 20 km van de aankomst dachten we dat we 1 van de Crombeentjes kwijt waren en bleven we met 3 man op hem wachten. Na ± 3 km terug te hebben gereden besloten we effe te bellen naar de groep vooruit. Die meldde dat er helemaal niemand kwijt was!?! We besloten met ons drieën, na een korte plaspauze, de voeten eens goed op de pedalen te drukken. Met het nodige kopwerk van Eddie “The Eagle” waren we binnen no-time terug bij ons peloton die boven aan een kasseienstrookje op ons wachtte. Op een voor ieder aanvaardbaar tempo zijn we verder gereden richting finish. Aangezien de consumpties maar 1 euro waren zat de tot fietsevenement omgebouwde loods helemaal vol met wielertoeristen die de goed georganiseerde rit aan het nabespreken waren. De meesten met een donkere Grimbergen voor de neus. Na veel sterke verhalen en lachpartijen zijn de fietsen opgeladen en zijn we ieder ons weg veilig terug naar huis gereden. Complementen voor de organisatie van “De Leierenners”! Als het aan mij ligt zetten we deze rit volgend jaar weer op de kalender.

(zie het fotoboek voor het foto overzicht)

Pim.

   


  

ZA 5 april              Zeeuwse Tocht

Organisatie                 :    TC Avanti

Soort rit                     :    VTT

Afstand                      :     55/105 km

Vertrek                      :   9.00 uur cafe Dallinga

Aantal leden TC Yara   :  19

 

Een heerlijk frisse-, droge lentedag voor De Zeeuwse Tocht welke is georganiseerd door tc Avanti. Vanuit Axel vertrokken met 13 heren en 1 dame richting Sluiskil. Eenmaal bij Dallinga aangekomen werd de groep vergroot tot 19 deelnemers. We zijn in 2 groepen vertrokken. Een klein groepje van 3 man gaven de voorkeur om ± 25km/h te willen rijden, terwijl de rest ±28 km/h wensten te gaan rijden. Nadat we waren ingeschreven is er besloten om eerst de Westroute van 50 km te rijden, welke was aangegeven middels de gele “A” letters op de weg. Deze leidde ons richting het mosseldorp Philippine, waarna we via De Maagd van Gent langs de grens in IJzendijke kwamen. Hier is de route door het dorp heen gepijld richting Driewegen om vervolgens door Biervliet richting Braakmankreek te rijden. Het tempo werd zo constant mogelijk gehouden, welke door iedereen goed bij te houden was, want er werd genoeg gekletst. Eenmaal over de Hoogedijk reden we langs de voetbalvelden van HSV Hoek terug richting Sluiskil, waarbij ook nog even iets aangezet werd bij het viaduct over de Westerscheldetunnelweg. Noemenswaardig is dat d’n aanvoerder zeer strak in het wiel van de kopmannen bleef zitten. In de staart werd alles bijeen gehouden door ons koppeltje uit Hulst-Zuid. Onze enige dame in het gezelschap genoot er zichtbaar van dat het peloton regelmatig tot een lint getrokken werd door het tegemoetkomende verkeer om vervolgens op souplesse weer aan te sluiten. Onder de draaibrug van Sluiskil reden we terug naar de start-/finishlocatie, waar we nog iets hebben gedronken. Velen onder ons verkozen om vervolgens ook de Oostroute van 55 km (deels) te rijden. Via de Zandstraat en Sas van Gent reden we over de draaibrug om via Westdorpe de dijk langs het kanaal op te draaien. De route leidde ons richting Zuiddorpe, door de polder naar de Rode Sluis, Bonte Koe, Drieschouwen, Oude Linie, Steenovens en Schapenbout richting Terneuzen, dan terug naar Sluiskil. Onderweg zijn de meesten hun eigen weg naar huis afgeslagen en kunnen met trots weer een aantal kilometers in hun boekje bijschrijven.

Pim.


 

ZO 23 maart              SR TC Breskens

Organisatie                 :    TC Breskens

Soort rit                     :    ClubRit

Afstand                      :     85 km

Vertrek                      :   9.00 uur Hofplein

Aantal leden TC Yara   :  22

 

Om 09.00 vertrokken in een zacht zonnetje 15 renners richting Breskens. Een kwartiertje eerder waren er een 4 tal "langzamere" renners vertrokken om ~ gelijk in Breskens aan te komen. Via Sluiskil brug, waar er nog 3 man stonden te wachten , ging het onder aanvoering onze wegkapiteins Rudi en Maarten via Braakman en Dwoafplaete in een lekker tempo tegenwind naar "Het Vissershuis". Ter hoogte van Nummer E n nog een lekker buitje om het zweet weg te spoelen. Na de consumptie is er onder leiding van een kenner van West-Zeeuws Vlaanderen een mooie toer via Schoondijke, Turkye, Philippine en uiteindelijk Sluiskil brug naar de respectievelijke startplaatsen gereden. Mooi tochtje met voor de meesten 85+ km op de teller.

Ab.


 

ZO 9 maart              SR TC Yara

Organisatie                 :    TC Yara

Soort rit                     :    Clubrit

Afstand                      :    55 km

Vertrek                      :   9.00 uur Cafe Cambrinus Axel

Aantal leden TC Yara   :  32

 

Resultaten uit het verleden zijn geen garantie voor de toekomst.

Dit blijkt nog steeds op te gaan! Zondagmorgen was ik op het gemakje vertrokken om te zorgen dat ik tegen kwart voor negen bij Cambrinus zou zijn om te stempelen voor de Sterrit van onze club. Vlaggen ophangen, kas klaar zetten en om 9:00H start dan de sterrit, traditioneel met enkele stempelaars van TC Axel, die meestal als eerst aanwezig waren. Dit jaar werd er gelijktijdig een Clubrit gehouden maar zo’n vaart zou het wel niet lopen. De laatste jaren zat ik daar samen met Edith en zagen we zo af en toe iemand binnen waaien die om een stempeltje kwam. Wat schets mijn verbazing toen ik daar aan kwam bij Cambrinus en het daar al flink druk was met Yara renners. Samen met Pim en Ko werd iedereen snel op weg geholpen voor de clubrit en keerde de rust op de stempelpost terug. Doch na een uurtje, toen het zonnetje er al lekker doorzat begon het toch weer druk te worden met tourclubs die langs kwamen om te stempelen. Ook van TC Yara kwamen er nog 7 leden stempelen. Al met al kwamen we aan 110 stempelaars die ochtend, volgens mij een record. Van TC Yara zijn er in totaal 41 deelnemers geweest waarvan er 33 meededen aan de gezamenlijke clubrit. Een rit die grotendeels over het oude VTT-parcours ging. Het tempo lag ruim op 25 Km/h mede door de soms toch wel straffe wind. Een paar lekke bandjes zorgden voor de nodige rustmomentjes. Achteraf werd er in café Cambrinus nog even nagepraat onder het genot van een bakje koffie of een ander donker bruin drankje.

Gaston.

 

 


 

ZO 2 maart              Erpelkappertocht

Organisatie                 :    TC Axel

Soort rit                     :   ToerTocht

Afstand                      :    60 km

Vertrek                      :   9.00 uur Cafe Cambrinus Axel

Aantal leden TC Yara   :  25

 

Zondagmorgen verzamelen bij Cambrinus prachtig fietsweer zonnetje en weinig wind. Er was een grote opkomst van onze Yara leden 24 man en 1 dame hebben aan deze mooie tocht deelgenomen. We vertrokken gezamenlijk om 09:00 uur  met zo’n 90 andere fietsers voor een tocht door de polders van oost Zeeuws Vlaanderen. De tocht voerde ons richting de Kijkuit. Net voorbij de Kijkuit kreeg onze secretaris een lekke achterband. Hij kreeg, vanuit de bezemwagen, snel een ander wiel aangeboden en kon zo, samen met een lid van de rittencommissie, de groep achterna dit met een snelheid die boven de 40km/h steeg. Pim bedankt ;-) Vervolgens naar de Hulsterse Sassing, Vogelwaarde, Lamswaarde, richting Kloosterzande, en via het gemaal van Campen verder onder de zeedijk tot na de Griete. Daar was, gelukkig, geen bevoorrading in dat cafeetje. Daarom zijn we gestaag doorgefietst met zo’n tempo van gemiddeld 25km/h richting Poonhaven en vandaar terug richting Axel. Daar hebben we onder het genot van een bakje koffie de rit nog eens nabesproken. Bij de verloting waren er diverse fietsers van de Yara die een prijsje mee naar huis konden nemen. Al met al een mooie en goed georganiseerde rit en een goed begin van het nieuwe seizoen.

Ko.