RCF evenementen kalender

Geen evenement in de kalender
ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28

Za 16 juli CR Axel-Geraardsbergen-Hulst

Organisatie :   TC Yara
Soort rit :   CR
Afstand :   170 KM
Vertrek :   8:00 uur Hofplein Axel
Aantal leden TC Yara :   11 en 2 gastrijders

 


Za 9 juli VTT Grenstocht

Organisatie :   TC Axel
Soort rit :   VTT
Afstand :   65 KM
Vertrek :   9:00 uur Cambrinus Axel
Aantal leden TC Yara :   16

 


Za 11 juni CR Delta Ride for the Roses

Organisatie :   TC Yara
Soort rit :   CR
Afstand :   80 KM
Vertrek :   8:00 uur Busstation Terneuzen
Aantal leden TC Yara :   2

 


Za 28 mei CR Rondje Zeeland

Organisatie :   TC Yara
Soort rit :   CR
Afstand :   100 KM
Vertrek :   9:00 uur Busstation Terneuzen
Aantal leden TC Yara :   0

Rit is niet doorgegaan vanwege onvoldoende deelname.

 


Za 21 mei CR Spie junioren 3daagse

Organisatie :   TC Sas van Gent
Soort rit :   CR
Afstand :   60 KM
Vertrek :   9:00 uur Café Restaurant Dallinga
Aantal leden TC Yara :   2

 

 


Zo 1 mei VTT TC Kloosterzande

Organisatie :   TC Kloosterzande
Soort rit :   VTT
Afstand :   75 KM
Vertrek :   9:00 uur Cambrinus Axel
Aantal leden TC Yara :   11

 


Za 24 april VTT TC Yara

Organisatie : TC Yara
Soort rit : VTT
Afstand : 60 KM
Vertrek : 9:00 uur Cambrinus Axel
Aantal leden TC Yara : 13

Zondagmorgen voor 09:00h verzamelen bij Cambrinus  om van daar aan onze vrij toertocht te beginnen. Om 09:00h op het fietsje en vertrokken richting de Sassing maar voordat we daar waren gingen de hemelsluizen even open en kregen we een hagelbui dus effe een sprintje getrokken naar de viaduct waar we geschuild hebben tot het ergste voorbij getrokken was. Verder geen noemenswaardige regen meer gezien. Temperatuur tussen 2 en 8 graden. Dat was het weer. Nu de rit.

We hadden dezelfde route als vorig jaar.

13 vertrekkers 12 heren en 1 dame vertrokken bij Cambrinus en in rustig tempo de rit aangevangen tot de hagelbui L daarna richting het kanaal waar 5 leden het tempo toch iets te hoog vonden en op eigen tempo doorreden naar de stempelpost cq de benelux om daar van een bakje koffie en warmte te genieten. Daarna door het Riet naar de Hellestraat en weer naar Nederlands grondgebied naar de 8ste verkorting via de Hulsterse Sassing en de Kijkuit terug naar Axel. Waar we met zijn allen de rit nog even geëvalueerd hebben.

De sterrit:  5 deelnemers van de TC Yara / 2 leden van TC Sas van Gent / 2 van TC Graauw / 5x Aardenburg en 3x Schoondijke.

De Toertocht: TC Yara 13 / TC Heikant 8x / TC Hulst 5x / TC Kloosterzande 15x / TC Axel 7x

De natte fietser


Za 16 april Clubrit Peter van Petegem Classic

Organisatie :   DVV Cycling Tour
Soort rit :   CR
Afstand :   Zie verslag
Vertrek :   7:30 uur
Aantal leden TC Yara :   6

Peter van Petegem, Geboren te Obrakel, 18 januari 1970 is een voormalig Belgisch wielrenner. Zijn bijnaam luidt de Zwarte van Brakel of De Peet. Hij was vooral expert in het rijden van belangrijke eendaagse wedstrijden, de zogenaamde klassiekers.

Van Petegems grootste succes kwam in april 2003. Nadat hij op zondag 6 april voor de tweede maal de Ronde van Vlaanderen had gewonnen (hij deed dit eerder in 1999), volgde de week erop (13 april) een overwinning in Parijs-Roubaix. Het was de eerste keer dat een rijder beide kasseienklassiekers hetzelfde jaar won sinds Roger de Vlaeminck in 1977.

Op de kalender stond gepland om de 87km te rijden, echter de klasbakken (6 man) van TC YARA hadden in de voorbereiding te kennen gegeven om de 145km resp. de 166km te rijden. De weersvoorspellers hadden regen afgegeven, maar daar hebben we tussendoor gereden. Een paar druppels konden ons raken, maar dat had geen betekenis. De zon kon er nu en dan even doorheen prikken. Vanuit Aalst was een duidelijk aangegeven parcours uitgezet. We kennen intussen de Belgische wegen, die bestaan uit gebroken asfalt, gescheurde betonstroken en kasseien. Dit in combinatie met glooiende heuveltjes gaf een heroïsch gevoel van een echte Flandriën. Met 3 kasseistroken en 19 klimmetjes konden we de energietank helemaal leeg rijden. Weliswaar ieder op zijn eigen klimtempo. Na afloop konden we een T-shirt of een potje dorstlesser in poedervorm afhalen in de ruim opgezette loods, waar ook een Ename biertje gedronken werd om de suikers aan te vullen. Samen uit, samen thuis was wederom ons motto. En zo geschiedde….

Groeten, Pim 


Zo 10 april Clubrit TC Freewheel Schoondijke

Organisatie :   TC Freewheel
Soort rit :   CR
Afstand :   85 KM
Vertrek :   8.45 uur Cambrinus Axel / 9:15 Busstation Sluizen Terneuzen
Aantal leden TC Yara :   15

Wist u dat de allereerste wielerwedstrijd ooit was op 31 mei 1868 in Parijs. De afstand? Maar liefst 1200 meter!…Maar allez, zondag 10 april stond de rit naar Schoondijke,.een rit van 85 km.  TC Yara 2, een fanatieke  groep onder leiding van Alfred  Betrams vertrok al om 08:30 met dispensatie renner Jan van Boven als nieuw aangetrokken kopman bij deze groep. TC Yara 1 vertrok om 08:45 met 6 man vanaf Axel onder leiding van onze kersvers gediplomeerde wegkapitein Maarten Kouijzer die ons naar Terneuzen loodste om daar Nog 2 man op te pikken. René had geen geduld of zijn klokje werkte niet goed.  Ik weet het niet, maar René was al door gereden en moet zeggen, we hebben hem op de heen weg niet gezien, dus moet hij een aardige snelheid gereden hebben of onze kopmannen van TC Yara 1 hebben zitten slapen en ongemerkt voorbij gereden. Na een  mooie tocht  door het geboorteland van Silvy Vermue , die ons door wat mooie polderweggetjes loodste, waar wij het bestaan niet van wisten, arriveerden we in  de plaatselijke horeca gelegenheid in Schoondijke om ons stempeltje te halen. De plaatselijke jeugd was daar gezellig aan het kaarten en TC Yara 2 was al aan de koffie . Na wisselen van de kopmannen terug richting kanaalzone waar we ter hoogte van de brug van Sluiskil de achterposten van TC Yara 2 zagen. Nog even het gas erop en via de muur van Schapenbout in Axel aangeland. Al mee al 15  TC Yara leden en een goede voorbereiding voor de Van Petegem Classic op 16 april. Voor minder doen we het niet!

Groeten, Rudy Stouthamer 


Zo 13 maart Clubrit WTC Graauw

Organisatie :   WTC Graauw
Soort rit :   CR
Afstand :   50 KM
Vertrek :   9.00 uur Cambrinus Axel
Aantal leden TC Yara :   10

Om 09.00u verzamelen op marktplein voor Cambrinus in Axel. Klokslag 09.00u arriveerde de wegkapitein badend in het zweet van een pré-ritje, met de smoes dat hij zijn horloge vergeten was. Via de Buitenweg zijn we met 10 man vertrokken richting Magrette. Net Axel uit gingen we het klinkerstraatje Plattedijk/zaaidijk langs Boschkreek richting Vogelwaarde. Vervolgens via Kampen en Oude Stoof langs Vogelfort met uitzicht op het water richting Scheldevaartshoek. Daar was Graauw al in zicht. Met 35 km op de teller arriveerden we bij café/restaurant Nobel waar het altijd goed toeven is. Er waren nog wielerverenigingen op bezoek bij TC Graauw. Onder het genot van een drankje bliezen we wat uit, want ondanks de ferme tegenwind bleef de groep goed bijeen en werd met een zeer acceptabele snelheid gereden. De temperatuur viel eigenlijk ook nog niet tegen om te fietsen. Vanaf Nobel is ieder op eigen gelegenheid richting huis gereden, want ons ledenbestand komt eenmaal uit alle windstreken.

Groeten, Pim.


Zo 6 maart Erpelkapperstocht

Organisatie  :   TC Axel
Soort Rit :   TT
Afstand :   60 KM
Vertrek :   9.00 uur Cambrinus Axel
Aantal leden TC Yara :   10

Iedereen is weer zachtjes uit zijn winterslaap ontwaakt en zo’n 10 dappere strijders van TC Yara kwamen ten tonele bij Cambrinus. Na de inschrijving  kregen we al een nat pak bij het bestijgen van ons stalen ros. In totaal met zo’n 50 renners vertrokken. 2 motoren fungeerden als voorrijder en hielden alle oversteekplaatsen verkeersvrij voor het peloton, gevolgd door een bezemwagen voor de pechvogels. Aan de route was niet veel verspijkerd en is bij velen zo bekend dat ik deze niet hoef te beschrijven. In de vorige jaren kwam er nog wel een valpartijtje voor, maar daar was nu vanwege het kleine deelnemersaantal en voorzichtige snelheid geen sprake van. Een enkeling ging nog even in de berm fietsen om te laten zien dat hij ook over veldkwaliteiten beschikte, maar dat mag geen naam hebben. Veel buien en af en toe ook een douche. Vooral net voor terugkomst in Axel konden we een flinke bui niet meer voorblijven. Een dampend café was het gevolg, waarbij de zweetlucht werd verdrongen door het genot van de tombola prijzen. Het koolhydraatrijke donker bier was wederom goed vertegenwoordigd op de tafeltjes. In een hoekje was een Belgisch koppeltje op leeftijd een kopje koffie aan het nuttigen. Aangezien de taarten, tulbanden en worsten in overvloed op de tafels lagen werd het koppeltje getrakteerd op allerlei zoetigheden en kregen een worst mee naar huis. Ze zullen zich deze dag nog lang blijven herinneren in leven en welzijn. Complementen aan TC Axel voor de goede organisatie.

Groeten, Pim.